DE TOEKOMST VAN ELEKTRISCHE EN AUTONOME TRACTOREN EN VRACHTWAGEN

Zo recent als vorig jaar onthulde Deere de eerste vrachtwagen met alle accutrucks, SIMA genaamd. SIMA is de afkorting van Sustainable Energy Supply for Agriculture Machinery. SIMA kan snelheden halen van 2-30 mph of 3-50 km / u op vol vermogen. Case IH en New Holland kwamen vorig jaar ook met hun versie van een nieuwe autonome trekker. De Case IH-tractor heeft geen kabels en maakt gebruik van het Magnum-tractorplatform. De New Holland-tractor is de naam T8 NHDrive, heeft een cabine om in te rijden maar is ook volledig autonoom. AGCO / Fendt tonen ook de Fendt e100 Vario, een elektrische trekker met batterijvoeding. Volledig opgeladen is hij klaar om de hele dag met 50 kW stroom te gaan. Het maakt gebruik van een lithiumbatterij met een hoge capaciteit van 650v. Vernieuwers bij deze bedrijven komen erachter welke autonomie het best geschikt is voor landbouw. Een tractor met zowel lithiumbatterij als autonoom kan de weg van de toekomst zijn.

Zijn deze trekkers echt rendabel?

Productiekosten die de afgelopen 25 jaar blijven stijgen, hebben gezorgd voor verandering. Elektrische tractoren kunnen het antwoord zijn op de stijgende kosten van landbouwuitrusting en onderhoud. Ze zijn zuinig, gaan langer mee en hebben minder te repareren en te onderhouden. Elektrische aandrijvingen worden al gebruikt in de scheepvaart, mijnbouw en locomotieven. De landbouwsector kan ook van deze technologie profiteren. Semi-autonome apparatuur Vrachtauto huren Vlissingen zou ook een antwoord kunnen zijn voor de landbouw. Apparatuur die alleen werkt, maar met de boer in de buurt om in te grijpen wanneer nodig, is een goed begin en kosteneffectief.

Het probleem met batterijen

Het Tesla-lithiumbatterijontwerp werkt goed met auto’s, heeft 100 kilowattuur batterij en een paar uur rijduur per dag. Een elektrische tractor zou echter 1500 kilowatt nodig hebben voor een volledige dag werken op een typische boerderij. De batterijen zouden veel kosten en wegen veel meer dan de tractor zelf. De gemiddelde levensduur van een elektromotor is 29 jaar, tweemaal de levensduur van een traditionele tractormotor. Met semi-autonome apparatuur zijn tractoren mogelijk niet nodig om de trucks te trekken. Taxi’s zouden ook niet nodig zijn. Met behulp van een elektrische aandrijflijn is het mogelijk om een ​​modulair ontwerp te implementeren om van machine naar machine te gaan.

Semi-autonoom of autonoom?

Semi-autonoom heeft voordelen die zullen werken en mogelijk de weg vrijmaken in plaats van volledig autonoom. Dit wordt een zeer competitieve en snelle race om het voortouw te nemen met nieuwe technologie voor landbouwmachines. We zijn nog maar een paar jaar verwijderd van deze nieuwe, efficiëntere manier van bedrijfsvoering. Het zou leuk zijn om een ​​dutje te doen en wakker te worden om te zien dat het veld al geploegd is, maar voor nu zullen de boeren nog steeds over de machines moeten waken. Als de dealers en fabrikanten het rendabel en beter voor de boeren kunnen maken, dan zullen we allemaal winnen.